Blogin aloitus

Hei,

Alkajaisiksi hajautetun mikroblogipalvelun osoitteeni: https://social.vivaldi.net/@JyrkiKuoppala alias @JyrkiKuoppala

Siirtymä vie nyt pois big tech-jättien palveluista kuten Metan palveluista ja Elon Muskin palvelusta.

Some-puolella painottuu Mastodoniin. Yllämainittu Mastodon-tilini on pohjoismaisessa Vivaldi-yrityksen palvelussa, yrityksen päämaja Norjassa, palvelin Islannissa. Tekniikkafirma joka työntekijäomistuksessa, tekee yksityisyyttä kunniottavaa selainta.

Palveluihin kuuluu myös sähköposti, blogialusta ja kalenteri.

Näkemisiin!

PS. Toissijainen Mastodon-osoite infosec.exchange/@JyrkiKuoppala alias @JyrkiKuoppala

Lisäys 11.5.2023:

Hajautetun Fediversen mikroblogipalveluista Mastodonia nopeammin on viime aikoina kasvanut palvelu nimeltään Calckey. Calckey toimii varsin sujuvasti yhteen Mastodonin kanssa, ja eri syistä on ollut ainakin minulle mieleisempi viime aikoina. Alla osoite sinne – Vivaldin palvelut kyllä pidän, ja kirjoituksessa oleva osoite siis pysyy, tässä kuitenkin suora osoite Calckey-palvelua käyttävään nykyiseen tiliini, jolla olen ollut aktiivisempi kuin Mastodon-tilillä:

https://plasmatrap.com/@jyrkikuoppala

Join the Conversation

  1. Hajautetun Fediversen mikroblogipalveluista Mastodonia nopeammin on viime aikoina kasvanut palvelu nimeltään Calckey. Calckey toimii varsin sujuvasti yhteen Mastodonin kanssa, ja eri syistä on ollut ainakin minulle mieleisempi viime aikoina. Alla osoite sinne – Vivaldin palvelut kyllä pidän, ja kirjoituksessa oleva osoite siis pysyy, tässä kuitenkin suora osoite Calckey-palvelua käyttävään nykyiseen tiliini, jolla olen ollut aktiivisempi kuin Mastodon-tilillä:

    https://plasmatrap.com/@jyrkikuoppala

Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *